Barbeito


Vinhos Barbeito werd opgericht in 1946 door Mário Barbeito de Vasconcelos en is sindsdien altijd gerund door leden van onze familie.

Op het moment van de oprichting van Barbeito's meer dan 30 andere Madeira wijn exporteurs actief waren in het bedrijf. Beetje bij beetje, Mário Barbeito opgedaan klanten in vele delen van de wereld, altijd proberen om een goede en nauwe relatie met hen op te bouwen. Sommige van onze huidige klanten en leveranciers zijn nog steeds uit zijn tijd.

Mário Barbeito overleed in 1985 en zijn dochter Manuela de Vasconcelos, nam de algemene leiding van Vinhos Barbeito. Ze werkte al voor het bedrijf sinds 1976.

Een van de belangrijkste taken van Manuela Vasconcelos was het voortzetten van haar vaders werk van het versterken van relaties met klanten en het promoten van onze wijnen op prestigieuze wijnbeurzen over de hele wereld. Dit beleid wordt tot op de dag van vandaag gehandhaafd.

In de beginjaren concentreerde het bedrijf zich op de productie van gebottelde wijn. Nieuwe marketingconcepten in de Madeira wijnbusiness werden geïntroduceerd, evenals innovatieve verpakkingen zoals de gevlochten kruik. De kwaliteit van onze wijnen kreeg een uitstekende reputatie bij de consument, die hielp om Barbeito's imago te versterken op de internationale markt.

Na verloop van tijd breidde ons bedrijf zijn activiteiten uit en in het begin van de jaren 70 raakte het betrokken bij de bulkwijnhandel. Deze betrokkenheid bracht veel veranderingen in de dagelijkse activiteiten van Barbeito als gevolg van een buitensporige groei van de productie.

De concurrentie tussen exporteurs in de bulkwijnbusiness was zeer hoog en kleine bedrijven zoals het onze moesten ernaar streven om dat gebied van de business actief en winstgevend te houden.

In de jaren 80 begonnen we ons echter te realiseren dat Barbeito's betrokkenheid bij dat soort export schadelijk was voor de kwaliteit van de gebottelde wijn die werd geproduceerd.

De moeilijke beslissing om te stoppen met de export van wijn in bulk kwam pas in 1991 met de komst van Ricardo Vasconcelos Freitas naar het bedrijf. In feite 1991 was het jaar van het begin van de vele veranderingen in Vinhos Barbeito, als een van de belangrijkste de joint venture met de Kinoshita familie, met wie we hadden al een nauwe commerciële en persoonlijke relatie sinds 1967. Deze beslissing stelde ons in staat om onze inspanningen te concentreren in gewoon veroudering, het produceren en mengen van de beste kwaliteit wijnen. Het was alsof we teruggingen naar het verleden, toen onze grootvader alleen maar goede gebottelde wijn wilde produceren en verkopen, al was het maar in kleine hoeveelheden.

In 1991 vond er nog een belangrijke verandering plaats in ons bedrijf: voor het eerst werd iemand van onze familie verantwoordelijk voor het maken van de wijn. In 1993, na twee jaar de "geheimen" van de stijl en het karakter van onze wijnen te hebben geleerd en de moderne technieken van het wijnmaken te hebben bestudeerd, stond Ricardo Freitas alleen voor zijn eerste druivenoogst. Denken aan de toekomst, begonnen we met het opbouwen van een werkend team waarin alle leden werken onder hetzelfde motto: goede kwaliteit wijnen produceren met een unieke stijl.

Sindsdien Vinhos Barbeito nooit gestopt met investeren in de aankoop van druiven van goede kwaliteit om heerlijke wijnen te maken. Om dat doel te bereiken, jaar na jaar, werken we aan nauwere relaties met de boeren.