Beschrijving
Wijn
|
Intens krachtige en complexe rode wijn met aroma’s van gedroogde pruim, zwart fruit, leer, toast en een aangename kruidigheid.
Het was Pedro Guilherme Andrade’s grootvader, António Martins Simões, die de eerste wijnstokken plantte met de in die tijd overheersten de traditionele rassen van Bairrada, zoals Baga & Castelão. António werd in het dorp aanzien als een hard werkend persoon en iedereen noemde hem ‘Trabuca’. Deze wijn wordt dan ook gemaakt van de vruchten die gepland zijn door zijn grootvader. Een mooi smaakvol homage! |
Domein: | Trabuca – PGA
|
Streek: | Bairrada
|
Smaakprofiel | Intens krachtige en complexe rode wijn met aroma’s van gedroogde pruim, zwart fruit, leer, toast en een aangename kruidigheid. In de mond mooi samenspel tussen het sappige fruit en de aanwezige zuren. Dit is een gestructureerde wijn met aanwezige taninnes die mooi verweven zijn en met een aanhoudende complexe finale.
De druiven zijn afkomstig van oude wijngaarden die mede zijn aangeplant door zijn grootvader. De druiven worden handgeplukt waarna ze streng worden getrieerd. Vervolgens worden ze in grote betonen lagaren met de voet betreden waarna het fermentatieproces spontaan op gang komt, zonder toevoeging van gisten of andere oenologische hulpmiddelen. De fermentatie gebeurt onder temperatuurcontrole van 26 graden waarna het 2 jaar wordt opgevoed op nieuwe en oude Franse eik. Na botteling worden de flessen bewaard in de kelders van de wijnmaker tot de tannine voldoende gerijpt is. Er werden maar 2550 flessen geproduceert. Wij raden deze wijn aan bij geroosterd vlees wit en rood, kruidige gerechten of stevige kazen. |
Druivensoorten | Baga 100% |
Jaar: | 2017 |
Volume: | 75cl |
Alcohol: | 14% |
Flesafsluiting: | Kurk |
Pakeenheid: | 6 |
Technische Fiche | Download |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.